Onblast

Dejavnosti


Offblast je neprofitna organizacija, ki si prizadeva za promocijo in širitev eŠporta v Sloveniji. V sklopu projektov, ki jih organiziramo želimo vsem slovenskim igralcem video iger ponuditi platformo, kjer se lahko pomerijo med sabo v tekmovalnem a še vedno prijateljskem vzdušju.Offblast

Offblast je turnir v računalniških igrah, ki se odvija enkrat letno v obliki t.i. LAN tekmovanja. Tekmovalci s sabo pripeljejo svoje računalnike, v skupnem prostoru se povežejo v mrežo in tekom dneva tekmujejo v raznih računalniških igrah, zabavnih aktivnostih itd. Vstopnina za Offblast je praviloma simbolična in služi pokritju stroškov najema prostora, zato pa ima letni Offblast največji nagradni sklad od vseh ostalih turnirjev, ki jih organiziramo.Seveda je celoten dogodek tudi predvajan v živo prek internetnega livestreama, kjer si lahko gledalci ogledajo komentirane tekme in nasploh dogajanje na prizorišču.


Offblast CGP

Onblast

Onblast je online reinkarnacija Offblasta. Gre za turnir, ki poteka izključno preko interneta, tekmovalci tako lahko igrajo direktno od doma. Turnirji so po navadi organizirani med vikendi in se odigrajo v enem dnevu, na njih pa se praviloma prijavi več kot 40 ekip. Prijavnine za Onblast dogodke ni, posledično pa so tudi nagrade nekoliko manjše. Prav tako kot Offblast je tudi pri Onblast dogodkih poskrbljeno za predvajanje tekmovanja v živo s komentarjem iger, ki si jih redno ogleda lepo število navdušencev.


Onblast CGP

Offblast Media

Offblast Media je zadnji v seriji projektov, ki smo se jih lotili pri Offblastu. Pod svojim okriljem združuje več facebook strani posvečenih različnim igračarskim franšizam, ki jih redno posodabljamo in polnimo s svežimi novicami ter zanimivostmi. Ta oddelek nameravamo razširiti in začeti z izdelavo lastnih video vsebin posvečenih video igram.


Offblast Media CGP

StranVšečki
Offblast1800
League of Legends - SI6300
Call of Duty - SI2200
Battlefield - SI2100
StarCraft - SI300
Skupaj12,700
Oblikoval Jure Rebula